Algemene voorwaarden

Door de door u gekozen artikelen bij De Tafelfabriek te bestellen geeft u te kennen dat u met deze algemene voorwaarden akkoord gaat. De algemene voorwaarden van De Tafelfabriek vindt u hieronder.

1. PRIJZEN
We ontwerpen en laten de meubels zelf maken, er is geen tussenhandel en hierdoor kunnen we alles scherp prijzen. Voor de gevolgen van eventuele typefouten kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden. De Tafelfabriek behoudt zich het recht eventueel prijzen te wijzigen.

2. BETALING
Via de website kunt u een tafel bestellen. Zodra u een 20% aanbetaling heeft gedaan sturen wij via de email een officiële  opdrachtbevestiging. Deze dient u goed door te nemen en eventuele aanpassingen of correcties tevens via de email aan ons kenbaar te maken. Op het moment dat wij de betaling hebben ontvangen gaan wij met de productie van start. U kunt ook telefonisch, of fysiek een tafel bestelling. Hiervoor geldt hetzelfde proces. Op het moment dat wij de aanbetaling hebben ontvangen gaat het productieproces van start.

Betaling d.m.v. contante betaling bij aflevering
De Tafelfabriek bezorgt door heel Nederland bij u thuis (m.u.v. De Waddeneilanden). U krijgt bericht van ons wanneer het product bij u wordt thuisbezorgd.  Hiervoor wordt met u een afspraak gemaakt wanneer het u uitkomt. Als u voor contante betaling kiest betaalt u bij ontvangst contant aan de chauffeur. Daarnaast is het mogelijk om te pinnen indien u dat van te voren aangeeft. 

Betaling bij afhalen van de artikelen.
U betaalt de producten wanneer u ze bij ons komt afhalen, dit kan alleen contant. Wanneer de artikelen gereed zijn neemt De Tafelfabriek telefonisch contact met u op om een afhaal afspraak te maken. Voor meer informatie over de adresgegevens klikt u op contact.

3. LEVERTIJDEN
De Levertijden van artikelen worden hieronder vermeld. Dit zijn altijd levertijden bij benadering. Hieronder treft u richtlijnen van de levertijden. U kunt contact opnemen met De Tafelfabriek  om zich te laten informeren over de levertijden van het bestelde product.

* Meubels op maat gemaakt – 6-8 weken
* Uit voorraad – direct leverbaar (in principe zijn alle meubels op maat gemaakt, met uitzondering van de showroomodellen.

4. ANNULERINGEN/RETOURNEREN
Uiteraard doen wij er alles aan om u tevreden te stellen, mocht u desondanks toch uw bestelling willen annuleren of retourneren dan kunt u aanspraak maken op uw herroepingsrecht/retourrecht binnen 14 dagen vanaf de dag van levering. Het retourrecht is uitsluitend van toepassing op voorraad producten. In principe zijn alle tafels maatwerkproducten waar het retourrecht niet van toepassing op is. Uitzondering zijn de showroommodellen en dan uitsluitend de bestellingen die direct via de webshop, zonder showroombezoek zijn gedaan.

De retourproducten dienen onbeschadigd en goed verpakt in de originele verpakking retour geleverd te worden. Het retour transport kan ook door ons uitgevoerd worden, de transportkosten worden dan verrekend met het retour te storten bedrag.

5. BEZORGEN
De Tafelfabriek  bezorgd door heel Nederland bij u thuis (m.u.v. De Waddeneilanden). Wij gaan er hierbij vanuit dat de tafels op de begane vloer afgeleverd worden. Indien de tafel naar een andere etage vervoerd moet worden, kan dit alleen in overleg. Eventuele meerkosten voor ons (takel, extra personeel) worden doorberekend aan de klant. Goed overleg van tevoren voorkomt problemen.

Wanneer de producten van uw bestelling gereed zijn of bij ons zijn afgeleverd, neemt een van onze medewerkers telefonisch contact met u op om een bezorgafspraak te maken. Wanneer er onjuistheden staan vermeld in de door De Tafelfabriek vermelde gegevens aan u, dienen deze z.s.m. aan De Tafelfabriek gemeld te worden.

Uw producten worden thuisbezorgd of u kunt ze ophalen bij  De Tafelfabriek Deze gegevens kunt u terugvinden op uw orderbevestiging welke u per e-mail ontvangt, of u klikt op contact.

Wanneer de klant de afspraak voor levering niet na komt, zullen de extra kosten die De Tafelfabriek moet maken  doorberekent worden naar de klant. Levering op afspraak geschiedt in onderling overleg met De Tafelfabriek Op zon- en feestdagen kan niet worden geleverd.

6. GARANTIEVOORWAARDEN
De productgarantie is standaard 1 jaar. Deze garantie is alleen van toepassing voor schade of gebreken die ontstaan zijn door materiaal- of productiefouten. Houdt er rekening mee dat hout, in dit geval europees eiken, altijd zal blijven werken.Voor eventuele toekomstige werkingen is De Tafelfabriek niet verantwoordelijk.Ons hout wordt direct vanuit de droogkamer aangeleverd door onze houtleverancier met een vochtpercentage van 8 tot 10%.

Normale slijtage valt niet onder deze garantie. De afnemer is verplicht zich als een goed afnemer te gedragen, waaronder bijvoorbeeld wordt verstaan dat de zaak goed en afdoende wordt onderhouden en oordeelkundig wordt behandeld.

Bij verkeerd gebruik zichtbare vervuiling, vochtproblemen of beschadiging vervallen de garantie aanspraken. Klachten op producten dienen direct na constatering daarvan te worden gemeld.

Afwijkingen aan het geleverde betreffende kleur, slijtvastheid, structuur en dergelijke, welke uit technisch oogpunt aanvaardbaar zijn volgens geldende, gebruikelijke normen, dan wel handelsgebruik, kunnen het recht op garantie en/of schadevergoeding beperken of uitsluiten.

7. PRIVACY
Uw persoonsgegevens zijn bij het doen van uw bestelling opgenomen in het klantenbestand van De Tafelfabriek Wij gebruiken uw persoonsgegevens voor het uitvoeren van de overeenkomst. U heeft ten alle tijden  recht op inzage in uw gegevens en verbetering van deze gegevens.

8. ADRESWIJZIGINGEN
Wanneer u van huisadres verandert door verhuizing, dient u De Tafelfabriek hiervan op de hoogte te stellen. Zolang De Tafelfabriek geen verhuisbericht heeft ontvangen, wordt u geacht woonachtig te zijn op het laatst bij De Tafelfabriek bekende adres. Daardoor blijft u automatisch aansprakelijk voor de door u bestelde artikelen die op het oude adres worden afgeleverd. Door het plaatsen van een bestelling, geeft u toestemming  aan de Tafelfabriek om – ter controle – uw gegevens op te vragen bij de gemeentelijke bevolkingsregistratie.

9. AUTEURSRECHTEN
Alle auteursrechten en fotomaterialen welke gebruikt in deze website komen alle toe aan De Tafelfabriek Het zonder toestemming van De Tafelfabriek of  gebruiken van de inhoud van deze website is niet mogelijk.Hiertegen zullen zonodig juridische stappen worden ondernomen.

10. KLEURGEBRUIK
Op het scherm kunnen de afgebeelde kleuren afwijken van de werkelijkheid. De kleurechtheid van de producten op de website zijn afhankelijk van de instellingen van uw monitor en grafische kaart. Er zijn daarom geen rechten te ontlenen aan de weergegeven kleuren in de website.

11. EIGEN ONTWERP
Indien u dit wenst kunt u een eigen ontwerp maken van een meubelstuk, u kunt dan bij ons langskomen om samen een ontwerp te maken of u stuurt ons een tekening van uw ontwerp via e-mail of per post.

Voor de afmetingen en ontwerp van een meubelstuk  bent u zelf verantwoordelijk, als na productie van het meubelstuk de afmetingen en ontwerp volgens uw tekening zijn geproduceerd kunt u hier verder geen rechten meer aan ontlenen, u bent dan verplicht het meubelstuk af te nemen en te betalen.