Materiaal onderstel

RVS

RVS staat voor roestvast staal. RVS is een legering (een mengsel) van gewoon staal en wat edelere metalen zoals chroom en nikkel.  Het lasproces van RVS is een fijn en nauwkeuriger werk, waarbij vakmanschap een zeer belangrijke rol speelt. Bij ons ligt de nadruk op creëren van mooie fijne lassen, waarbij het moderne en strakke ontwerp van RVS behouden blijft. RVS komt goed tot zijn recht in moderne tafels en is leverbaar in veel verschillende vormen en type onderstellen.

Trento - RVS onderstel

Blauwstaal

Blauwstaal of warmgewalst staal is populair in designontwerpen en toepassingen in de interieurbouw. Over het staal ligt een laagje, de zogeheten walshuid, dat een warme, blauwachtige gloed creëert. Een bijzonder materiaal dat op bijzondere manieren wordt toegepast. Blauwstaal staat bekend als robuust, industrieel, ruig en stoer. Dat komt door de ruwe, natuurlijke look van het blauwstaal, waarin nog duidelijk de sporen van het productieproces zichtbaar zijn. Toch oogt dit materiaal in de juiste omgeving ook erg chique. Door de behandeling die de metalen platen hebben ondergaan, gaat het materiaal lang mee en zal het niet snel beschadigen. Bij de Tafelfabriek behandelen wij het blauwstaal met een beschermende lak, waardoor kleurbehoud gegarandeerd is. Kortom, een stoer en industrieel materiaal wat in veel huishoudens goed tot zijn recht zal komen.

Coating

Veel van onze onderstellen zijn gemaakt van (blauw) staal, wat zorgt voor een stoer en industriele uitstraling. Heeft u voorkeur voor een meer moderne uitstraling, dan kan u ervoor kiezen om het staal te poedercoaten. Dit is een industrieel proces waarbij de verf op het staal gebakken wordt. Poedercoating geeft de tafel een strak uiterlijk. Het is kras- en stootvast. Doordat de poedercoating op het staal gebakken wordt, zal het niet gaan ‘bladderen’ zoals wel gebeurt met gewoon spuitwerk. De coating is in bijna elke denkbare kleur leverbaar. De meest voorkomende kleur is zwart of wit, wat de tafel een extra strak uiterlijk meegeeft en tevens prima combineert met een houten blad.

Como - Eettafel modern wit onderstel