Vorm eettafel

Welke vorm kies jij?

Voordat je daadwerkelijk een eettafel gaat kopen heb je nog enkele belangrijke afwegingen te maken.

Afmeting eettafel
Ten eerste is de juiste afmeting van de eettafel belangrijk. Hoeveel personen moeten er bij jou aan tafel kunnen plaatsnemen? En hoeveel ruimte heb jij voor de eettafel in jouw woning? Wij hebben hiervoor een handige afmetingen tool ontwikkeld, zodat je in 1 oogopslag kan zien hoeveel mensen er passen aan een afmeting eettafel.

Vorm eettafel
Naast de afmeting is de vorm van de eettafel van belang. Waar de afgelopen tien jaar bijna standaard iedereen koos voor een rechthoek vorm, is de afgelopen jaren sterk veranderd. Rond en ovaal zijn op dit moment erg populair, maar ook de vierkante eettafel zie je steeds vaker terugkomen in de populaire woonbladen. Elke vorm heeft zijn voor- en nadelen en om jou hierbij te helpen hebben wij deze in de onderstaande afbeelding samengevat.

Tip: Bij de Tafelfabriek maken wij eettafelbladen van karton. Deze kun je mee naar huis nemen en in 1 oogopslag zie je of de afmeting en vorm goed past in jouw woonkamer/keuken.

Meer weten over trend in de verschillende vormen eettafels? Lees dan onze inspirerende blog met alles weetjes die je nodig bent.

welke-vorm-eettafel-wil-jij