Welke hoogte eettafel heb je nodig?

Welke hoogte is ideaal voor jouw eettafel?

De hoogte van jouw eettafel is met name belangrijk voor de ergonomie; je wilt comfortabel zitten en geen irritaties krijgen omdat je net te hoog of te laag zit. De ideale hoogte bepalen is daarom erg belangrijk, maar niet altijd even eenvoudig.
Er zijn enkele variabelen die de juiste zithoogte bepalen. Ten eerste is dat je eigen lengte en van diegene die ook aan tafel moeten plaatsnemen. Daarnaast de zithoogte van de stoelen en of de stoel wel/ of geen armleuning heeft.

Hoogte eettafel

Om met het laatste te beginnen, indien je eetkamerstoelen wel een armleuning hebben is het wenselijk dat zij onder de eettafel geschoven kunnen worden. Dit is geen noodzaak, maar als dit niet mogelijk is heb je extra ruimte nodig voor de stoelen.
De zithoogte van de stoel is ook bepalend voor het comfort. Heb je een gemiddeld lagere zithoogte (40-41cm) dan kun je beter kiezen voor een lagere tafel. Is de zithoogte hoger dan gemiddeld (44-45cm) dan kun je beter kiezen voor een hogere tafel. De combinatie van stoel en tafel is bepalend voor je zithouding.

De afgelopen jaren is de gemiddelde tafelhoogte langzaam omhoog gegaan. Mensen worden langer, dus hebben behoefte aan een hogere tafel. Wij ervaren dat de meeste van onze klanten kiezen voor gemiddeld 75-76cm tafelhoogte. Bent u iets kleiner, dan past 73-74cm, bent u relatief iets langer dan is een hoogte van 77cm meer geschikt.
Je kan natuurlijk beginnen met het opmeten van je huidige tafelhoogte. Je weet immers of je nu comfortabel zit! Ga je naast de eettafel ook nieuwe stoelen kopen, let dan goed op de combinatie.
De hoogte van een bartafel kan vrij divers zijn. Kijk vooral ook goed naar de stoel of barkruk die je hebt of wil gaan kopen. De combinatie daarvan met de tafel moet goed zijn.

Meer leestips

Inspiratie of persoonlijk advies nodig?

In onze showroom hebben wij altijd ruim 25 eettafels voor u klaar staan voor extra inspiratie.
Luit van der Helm
Creatief directeur
Telefoon: 0561 700 204
Email: info@detafelfabriek.nl
Website: www.detafelfabriek.nl
Adres: Oosterseveldweg 2, 8391MA Noordwolde (FR)