Trends eettafel 2017

Trends in eettafels 2017/2018

Wij hebben waanzinnige inspiratie opgedaan tijdens de bekende meubelbeurs in Köln. In deze blog vertellen we welke trends wij in onze collectie voor 2017/2018 gaan verwerken.

De belangrijkste trend op het gebied van eettafels, is de uitschuifbare variant. Ideaal voor wie kleiner woont of de meeste dagen geen grote tafel nodig heeft. Er was geen bekend meubelmerk te vinden die geen uitschuiftafel in zijn collectie heeft opgenomen. De uitschuiftafel speelt in op de trend dat mensen graag een grote tafel in huis willen hebben. Voordeel hiervan is dat je hem zo weer klein maakt op het moment dat dat handig is. De Tafelfabriek heeft al meerdere uitschuifbare tafels in haar collectie en binnenkort zal onderstaand model volgen.

Ronde hoek eettafel

Een andere duidelijke trend is de ronde afwerking van de hoeken van een rechthoekige eettafel. Waar altijd gebruik werd gemaakt van een 90% hoek, kiest men nu regelmatig voor een rond verloop. Hierdoor krijgt de tafel een zachtere vorm. Deze trend past zowel in een modern als klassiek interieur en kan gecombineerd worden met ronde én rechte vormen! Hierbij zie je een kleine ronde hoek, maar ook met een grotere boog.

Verder valt op dat de kleur van je eettafel eruit mag springen. Waar de afgelopen jaren een naturel kleur de norm was, zie je nu veel donkere tinten zoals basalt of smoked grey. Eettafels met 2-delige tafelbladen zagen we in 2016 ook al veel, maar deze trend zet door. Tussen de bladen zit een ruimte van plus minus 0,5-1cm waardoor de tafel een speels karakter krijgt. Wat ons betreft is deze tafel helemaal compleet als men gebruik maakt van gespiegeld blad van dezelfde boomstam. Daardoor hebben beide delen van het tafelblad exact dezelfde structuur en vorming. Deze symmetrie is een blikvanger in je huis.

Donkere kleur eettafel
Modena -Design eettafel

Een andere trend die nu doorzet, is het gebruik van dunne materialen voor het onderstel van de tafel. We hebben veel dun staal in diverse grijs-zwart tinten gezien. Zo een onderstel wordt vaak gekozen in combinatie met verjongde (optisch dun gemaakt) tafelbladen. Hierdoor krijgt de tafel een zeer moderne uitstraling.

De Tafelfabriek wil haar collectie blijven vernieuwen en up to date houden. De beurs in Keulen is een voorproefje van de wereldwijd trendsettende beurs, de Salone di Mobile in Milaan. Hier vind je ons in april om meer nieuwe ontdekkingen te doen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van onze ontdekkingen.

Meer leestips

Inspiratie of persoonlijk advies nodig?

In onze showroom hebben wij altijd ruim 25 eettafels voor u klaar staan voor extra inspiratie.
Luit van der Helm
Creatief directeur
Telefoon: 0561 700 204
Email: info@detafelfabriek.nl
Website: www.detafelfabriek.nl
Adres: Oosterseveldweg 2, 8391MA Noordwolde (FR)