Afmetingen eettafel 6 personen

Welke afmeting moet uw eettafel hebben?

Bent u op zoek naar een eettafel voor 6 personen maar weet u niet welke afmeting u daarvoor moet hebben? Vanzelfsprekend is het van belang voor welke vorm eettafel u gaat: Een rechthoekige? Of kiest u voor een gezellige ronde eettafel? Of toch een speelse ovale? En natuurlijk is het ook nog mogelijk om een vierkante eettafel te kiezen. Benieuwd naar de voor- en nadelen van elke vorm? Lees dan onze blog hierover.

Elke vorm heeft zijn specifieke afmetingen, waarbij u er met veel plezier met 6 personen aan tafel kan zitten. Om u hierbij te helpen hebben wij bij elke vorm de gewenste afmetingen in beeld gebracht. Vanzelfsprekend zijn er hier altijd enkele variabelen van belang, zoals de breedte van uw eetkamerstoelen en het onderstel dat u kiest. Maar onderstaande tabel is een prima graadmeter voor de afmetingen van uw eettafel voor 6 personen.

Tafelblad van karton

U heeft een idee welke afmeting eettafel u wil hebben, maar toch is het spannend hoe de nieuwe afmeting en vorm in uw woning tot zijn recht komt. Past het wel goed bij de rest van het interieur? Is de vorm passend? Om u hierbij te helpen maken wij graag een tafelblad van karton in de door u gewenste afmeting en vorm. U neemt deze mee naar huis en u ziet in 1 oogopslag of het passend is of toch nog aangepast moet worden. Handig toch?

Tafel van karton

Eettafel op maat

Bij de Tafelfabriek kunnen wij elke eettafel op maat maken, precies zoals u dat wil. Bent u eruit welke stijl en vorm u leuk vind? Dan kunnen wij diverse schetsen voor u maken van tafels, zodat u kan kijken welke u het mooiste vind. Vanzelfsprekend kunnen wij deze tafel dan ook voor u op maat maken. Daarnaast kunt u ook een eettafel kiezen uit onze bestaande collectie met meer dan 75 verschillende modellen. Op zoek naar nog meer inspiratie? Bezoek dan onze ruime woonwinkel waar wij altijd ruim 25 eettafels voor u hebben staan, met daarnaast ook een divers aanbod van fauteuils, eetkamerstoelen en salontafels.

Meer weten over onze tafels?
Download ons e-book / stappenplan > 

 

Welke afmetingen heeft u nodig?

U bent op zoek naar een nieuwe eettafel, maar soms is dat een ingewikkeld proces. U moet veel vragen beantwoorden, zoals welke stijl, vorm en materialen u wilt gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoeveel personen aan tafel moet kunnen plaatsnemen. Wij krijgen van onze klanten veel vragen over de juiste afmeting voor een eettafel. Vanzelfsprekend is het belangrijk hoe groot u eetkamerstoelen zijn, welke vorm eettafel u wil hebben en voor welk onderstel u kiest. Maar ondanks die variabelen kun van te voren een goede inschatting maken welke afmeting uw eettafel moet hebben. Wij hebben deze afmetingen in onderstaande afbeelding voor u in kaart gebracht.

Heeft u toch nog twijfels? Wij kunnen voor u altijd een kartonnen tafelblad op maat maken. U kunt dit tafelblad mee naar huis nemen en kijken of de vorm en de afmeting goed in uw woonkamer past en of u alle eetkamerstoelen goed kan aanschuiven.

Eettafel op maat

U heeft ons kartonnen blad meegenomen naar huis, of u hebt zelf de juiste afmeting gevonden? Dan kunnen wij uw eettafel maken in die afmetingen die u exact wenst. Wij hebben een bestaand assortiment met ruim 70 modellen, in verschillende stijlen en vormen.

Daarnaast is het ook mogelijk om uw eigen tafel te laten ontwerpen door onze eigen designer. U kunt daarbij kiezen uit veel verschillende materialen, houtsoorten en inspiratie modellen. Op deze manier krijgt u een unieke eettafel, een echte eye catcher.

Bezoek onze woonwinkel

Inspiratie opdoen? Bezoek dan onze showroom waar wij altijd een ruim aanbod van eettafels voor u hebben staan. Daarnaast kunt u zelf ervaren hoe de verschillende materialen en houtsoorten zich tot elkaar verhouden. Wij hebben altijd ruim 25 eettafels in verschillende afmetingen, vormen en stijlen voor u klaar staan. De Tafelfabriek is de specialist van Nederland voor uw eettafel op maat!