Welk materiaal, voor welke sfeer eettafel?

Materiaalkeuze bepalend voor stijl interieur

Bij de Tafelfabriek vind je eettafels gemaakt van hout, HPL, (blauw) staal,  RVS of een combinatie van deze materialen. De keuze van het materiaal is afhankelijk van de look en feel die je wilt creëren in je huis. In deze blog geven wij inzicht in materiaalkeuze passend bij de stijl die jij wenst.

Sierlijke vormen en broccante, een populaire stijl. De kleuren zijn naturel. Een volledig houten tafel is het mooist in dit interieur, waarbij eikenhout het de meest voorkomende houtsoort is. Afhankelijk van je smaak kun je kiezen voor een iets ruigere houtbewerking of juist wat rustiger. En wie bij eikenhout denkt aan die vreemde gele of donkerbruine kleur van vroeger…dat is allang verleden tijd. Bij de Tafelfabriek kunnen we je eikenhouten tafel in iedere gewenste kleur spuiten, met olie behandelen (white wash of naturel bijvoorbeeld) of de tafel laten roken, waardoor het eiken een donkere tint meekrijgt. Mooi in een brocant ingerichte woning!

Modern en design

Een modern huis kenmerkt zich vaak door een hoogglans witte keuken. Het is erg mooi om dit strakke design te combineren met een houten tafel. Het blad mag strak zijn met weinig noesten en structuur en het liefst niet te dik maar zo dun mogelijk. De combinatie met een RVS onderstel brengt de balans in het interieur weer helemaal terug. Voor de mensen onder ons die van heel modern houden, kies dan voor HPL. Een kunststof van zeer goede kwaliteit en verkrijgbaar in diverse kleuren. Zo knalt je tafel eruit!

Puglia - Moderne ovale eettafel ahorn
Vancouver - Boomstamtafel

Stoer

Bij een stoer interieur denk je aan materialen als robuust hout, staal en leer. Passend bij deze stijl is een dikker blad van bijvoorbeeld 4 of 6 centimeter. In het hout mogen flink wat noesten en grofheden zitten. Daarnaast is het mooi als de structuur van de boom aan de zijkant van de tafel nog zichtbaar is, de zogenoemde boomstamtafel. Het onderstel van de tafel mag grof en opvallend zijn en wordt vaak gemaakt van (blauw)staal. De Tafelfabriek heeft diverse stoere tafels in haar assortiment.

Klassiek

Klassieke interieurs zijn tijdloos en rustig. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een vergrijsde basistint. Dit kan ook een mooie kleur voor een tafel zijn. Verder is het kleurbeeld rustig en natuurlijk. Ronde vormen zijn de basis. Combineer uw houten tafel met velours en zijde voor bijvoorbeeld stoelen en gordijnen.

Nancy - Ronde eiken tafels op maat
Como - Eettafel modern wit onderstel

Eigentijds/functioneel

Comfort, functionaliteiten en gebruik staan voorop. Vaak wordt er gekozen voor een accentkleur. Mooi in dit interieur is een grote, rechthoekige tafel. Een combinatie van een eikenhoutenblad met een wit of zwart gecoat onderstel maakt de tafel helemaal van nu.

Scandinavisch/vintage

Een Scandinavisch interieur staat bekend om minimalisme. Het is fris en clean. Er worden rustige kleuren gebruikt. Meubels waar de kwaliteit afstraalt. Kwaliteit staat voorop bij de Tafelfabriek. Mooi in deze stijl is een verdund blad en een simpel, maar eigentijds en strak design. Je kan hierbij kiezen uit eiken, maar ook aan houtsoorten zoals beuken en esdoorn.

Modena -Design eettafel

Meer leestips

Inspiratie of persoonlijk advies nodig?

In onze showroom hebben wij altijd ruim 25 eettafels voor u klaar staan voor extra inspiratie.
Luit van der Helm
Creatief directeur
Telefoon: 0561 700 204
Email: info@detafelfabriek.nl
Website: www.detafelfabriek.nl
Adres: Oosterseveldweg 2, 8391MA Noordwolde (FR)