Welke afmeting eettafel kies jij?

Welke afmeting tafel heeft u nodig?

Je weet dat je een eettafel voor zes personen wilt, maar past die afmeting wel in jouw kamer? Is er voldoende ruimte voor alle stoelen, ook als er extra gasten zijn? In deze tweede blog uit onze serie helpen we je met het kiezen van het ideale formaat voor je nieuwe eettafel.

De uitgangspunten

Het kiezen van het juiste formaat tafel begint met het opmeten van de ruimte en het bepalen hoeveel personen er aan tafel moeten kunnen zitten. Op basis daarvan kunnen wij een advies uitbrengen over de ideale vorm van de tafel, passend bij de ruimte. Om snel een beeld te vormen, hierbij een aantal afmetingen die momenteel veel gebruikt worden: Voor een rechthoekige eettafel voor zes personen is dat 180/200x 100 cm en een ronde tafel voor vier personen heeft een doorsnede van 120 cm, een zespersoons ronde rafel heeft een doorsnede van 150 cm.

Een tafel past goed in de ruimte als je de stoelen goed naar achteren kunt schuiven en voldoende loopruimte hebt. Als de tafel op een plek staat waar niet veel gelopen wordt dan is 70 cm voldoende om goed met de stoelen te kunnen schuiven. Is er wel sprake van een looppad, houdt dan 120 cm aan.

In de volgende infographic een overzicht van de meest voorkomende vormen en maten.

Afmetingen eettafel

Ideale hoogte

De ideale hoogte van de tafel is afhankelijk van je lengte. Meestal is een eettafel tussen de 75 en 80 cm. Mensen met een gemiddelde lengte zitten goed aan een tafel van 76-78 cm hoog. Ben je kleiner dan 1.75 dan mag de tafel lager zijn. Als je langer dan 1.90 bent, dan hoger.

De hoogte is ook van belang voor wie stoelen met armleuningen kiest. Het is belangrijk dat deze goed onder de tafel passen, zodat het mooi staat en de tafel niet beschadigd. Gelukkig maken we bij de Tafelfabriek iedere tafel op maat en kun je daarom zelf de juiste hoogte kiezen.

Zeker weten dat het past

Als je een nieuwe tafel koopt, dan wil je er zeker van zijn dat deze past en mooi staat in je woning. Bij de Tafelfabriek snijden we jouw formaat en vorm tafel uit karton. Dit neem je mee naar huis zodat je een goed beeld krijgt hoe de tafel in jouw kamer staat.

De ruimte optimaal benutten

Soms heb je te weinig ruimte voor de tafel die je wilt. In dat geval heeft de Tafelfabriek ook mooie uitschuifbare tafels in de collectie. Ronde vormen hebben de afgelopen periode een come back gemaakt. Een ronde tafel komt vaak goed tot zijn recht in een kleine ruimte.

Tafelblad van karton voor thuis
Luit van der Helm
Creatief directeur
Telefoon: 0561 700 204
Email: info@detafelfabriek.nl
Website: www.detafelfabriek.nl
Adres: Oosterseveldweg 2, 8391MA Noordwolde (FR)